Alliansen tar SD-linje om Eddahallen – och vill göra om kommunbudgeten

Publicerad av

SKELLEFTEÅ Alliansen svänger rörande äventyrsdelen på Eddahallen, det rapporterar tidningen Norran om. Tidigare har det enbart varit Sverigedemokraterna som sagt nej till äventyrsdelen, med skäl av den kommunala ekonomiska utvecklingen. Nu vill de även göra om hela kommunbudgeten.

Att Alliansen bytt linje uppges, enligt Norrans artikel, bero på att man liksom Sverigedemokraterna kommit fram till att budgetläget inte tillåter ytterligare investeringar. Alliansen pekar på att den kommunala budgeten kommer att innehålla 60 miljoner kronor mindre än vad man planerat för, på grund av förändringar i bl a det kommunala utjämningssystemet, vilket de också menar ställer krav på att den lokala kommunbudgeten görs om.

Majoriteten ser inte samma behov

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, som gemensamt utgör kommunens politiska ledning, meddelar emellertid att man avser att fortskrida med den planerade äventyrsdelen på Eddahallen. Om debatten om äventyrsdelens vara eller icke nu utvecklas till att bli mer intensiv, när både SD och Alliansen opponerar sig, återstår att se.

Alliansens krav på att kommunbudgeten skulle göras om presenterades i kommunstyrelsen under tisdagen den 5:e november, där förslaget fick stöd av Sverigedemokraterna. Från majoritetens sida sa man däremot nej, vilket innebär att ett sådant omtag inte kommer att göras.

Newsboard.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s