Lennart Homlund (S) kritiserar Anders Ågren (M) om klimatstrejk och kött: ”Det är en djäkla skillnad”

Publicerad av

UMEÅ Det tidigare kommunalrådet Lennart Holmlund (S) har skrivit ett blogginlägg där han riktar stark kritik mot Moderaternas gruppledare Anders Ågren (M). Bakgrunden är Ågrens och Moderaternas involvering i frågor som berör klimatstrejker på skolor och skolmaten inom enskilda verksamheter.

Homlunds kritik mot Ågren berör först och främst Moderaternas inlägg kring debatten om klimatstrejker på lokala Umeåskolor. Holmlund menar att Ågren tidigare ska ha företrätt linjen att politiker inte ska ”lägga oss i innehållet i skolan”, men att Ågren (M) nu har ”handlat precis tvärt om”. Homlund betonar särskilt att Ågren själv är lärare i grunden, vilket han menar borde vara ett skäl till att han ska förstå läroplanen och skollagen, och varför det är fel att ifrågasätta.

Homlund skriver också att han anser att Moderaterna inte ska lägga sig i ”vilken mat som ska tillagas eller inte” och drar paralleller till den mediedebatt som berört en förskola i Umeå, som bestämt sig för att sluta servera kött. Holmlund skriver att han själv tycker köttbegränsningen är en dålig idé, men att det är ”en djäkla skillnad” mot att dela den uppfattningen, och att som politiker försöka påverka beslut om matsedeln.

Här kan man läsa hela Lennart Holmlund inlägg.

Newsboard.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s