S-politiker från Umeå kritiserar ”JÖKEN”: ”Svältpolitiken vid vägs ände”

Publicerad av

UMEÅ Andreas Lundgren, Ordförande för Individ och Familjenämnden i Umeå, har skrivit ett blogginlägg där han ifrågasätter JÖKEN – eller Januariöverenskommelsen – eftersom han anser att välfärden inte verkar kunna garanteras med det nuvarande samarbetet.

Ett problem som pekas ut är Liberalernas och Centerpartiets ”högersvängning”, som verkar vara i motsats till vad S-politikern anser behövs för att komma tillrätta med ekonomin ute i kommunerna. Han menar att det inte är värt att upprätthålla ett regeringssamarbete om det inte innebär de effekter som han anser behövs.

I blogginlägget skriver han att lämnat ett förslag till Socialdemokraternas distriktskongress där han kräver att regeringssamarbetet antingen skjuter till kraftigt ökade generella statsbidrag till kommuner och regioner i höstbudgeten nästa år, eller att Socialdemokraterna lämnar januariöverenskommelsen omedelbart.

Newsboard.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s